De zesde wedstrijd van de “Bowler of the year”-competitie werd in 2 shiften gespeeld. Voor de eerste shift waren 12 spelers opgedaagd. Vooral de prestatie van Frans Verhaeghe viel in het oog. Met een verbetering van zijn persoonlijke topscore (215) stond hij na de eerste shift overduidelijk aan de leiding met 122 kegels boven zijn gemiddelde. Dirk Robyn (+36) en Georges Aeck (+23) stonden toen ook nog op het podium. Alle spelers van de tweede shift gingen er van uit dat de winnaar van de avond gekend was maar dat was buiten de prestatie van Joeri Miniailo gerekend. In de tweede shift, waarop 9 spelers aanwezig waren, verbeterde hij zijn beste score van het seizoen (232) en haalde zowaar 139 kegels boven zijn gemiddelde! Ook Rudy Bruneel (+56) en Frans Hauspie (+43) deden hun best maar ook zij konden slechts plaats nemen op de ereplaatsen. In het nieuwe klassement pakt Frans Verhaeghe (149) de eerste plaats voor Patrick Van Hoorne (142) en Luc Vanzieleghem (129).
Bij de dames speelde Chantal Pitel zich, in de eerste shift, in de kijker. Dankzij een nieuwe persoonlijke topscore (177) legde zij beslag op de voorlopig eerste plaats met 57 kegels boven haar gemiddelde. Marie-Anna Dehaene (+34) en Berenice Donckels (+1) eindigden in haar kielzog. In de tweede shift konden alleen Carine Laseure en Sonja Merlaen nog strijden voor de eerste plaats. Carine Laseure haalde haar beste bowling boven en won met 77 kegels boven haar gemiddelde. Zij legt daarbij ook beslag op de eerste plaats in het klassement met 128 punten, voor Chantal Pitel (116) en Christine Timperman (112).
Met nog 2 manches te gaan, belooft de strijd voor de titel van “Bowler of the year” zowel bij de heren als bij de dames bijzonder spannend te worden. Volgende week wordt er om een maandprijs gespeeld.

Joeri Miniailo en Carine Laseure winnen de zesde wedstrijd van de “Bowler of the year”-competitie.