Reglement van het “SUPER 8”-tornooi.

De liga-competitie op woensdagavond is dit seizoen gelijklopend aan die van vorig jaar. Iedereen speelt 3 games en op 11 wedstrijddagen wordt een “Super 8”-tornooi georganiseerd.

Op die 11 avonden worden er 2 prijzen verdeeld: één prijs gaat naar hij/zij die na 3 games het hoogste “Resultaat scratch” (= zonder handicap) haalt en één prijs gaat naar hij/zij die op het einde van de avond het meeste boven zijn/haar eigen gemiddelde heeft gespeeld (King/Queen of the evening). Dat “eigen gemiddelde” is het gemiddelde dat hij/zij op dat moment in het Liga-klassement heeft.

Bij gelijke stand wint de speler/speelster die het kleinste verschil heeft tussen zijn/haar hoogste en laagste score van die avond, is dit ook gelijk dan zal lottrekking de winnaar aanduiden. Let wel, indien een speler/speelster zowel in het klassement “Resultaat scratch” als in het klassement “King/Queen of the evening” op de eerste plaats staat, zal zijn/haar tweede prijs naar de tweede speler/speelster in het klassement “King/Queen of the evening” gaan.

Van “Resultaat scratch” en “King/Queen of the evening” wordt na elke speeldag een klassement opgemaakt waarbij de eerste 40 punten krijgt, de tweede 39 punten, enz. Op het einde van het seizoen zal de eerste in “Resultaat scratch” zich tot kampioen van BC Atlantis Ieper 2018-19 kronen. De eerste in “King/Queen of the evening” wordt tot King/Queen van BC Atlantis Ieper 2018-19 uitgeroepen.

Dit reglement werd zo duidelijk mogelijk opgesteld, mochten er in de loop van het seizoen betwistingen voorkomen dan zal ik, eventueel in overleg met het bestuur, in eer en geweten een beslissing nemen.

Aan de hand van de alfabetische ledenlijst van de BBSF krijgt ieder clublid een symbolische “rugnummer”. Op iedere liga-avond wordt er in de loop van het eerste game door een onschuldige hand een nummer getrokken. Het clublid dat het rugnummer heeft dat overeenkomt met het getrokken nummer, speelt die avond zijn games op kosten van de clubkas! Let wel, elk clublid kan maximaal 2 keer per seizoen uitgeloot worden. Indien er tijdens het seizoen nieuwe leden inschrijven dan krijgen zij het eerstvolgende vrije nummer.

Samen met het bestuur doe ik er alles aan om de liga-avonden zo aangenaam en sportief mogelijk te laten verlopen. Ik hoop dan ook dat iedereen dit kan waarderen en zijn/haar beste beentje voorzet!

Pieter Van Hoorne
(Sportleider)